Sidor

onsdagen den 2:e november 2011

TÄVLING! Nominera äckligaste hel/halvfabrikatet, vinn godaste chokladen!


Jag tycker ni hade så många bra förslag på onödiga halvfabrikat. Därför tänkte jag utlysa en tävling med ett halvt kilo handgjorda chokladpraliner i prispotten. Jag har köpt dem för mina egna surt förvärvade pengar kan tilläggas, om jag någon gång skulle bli utsatt för någon typ av sponsring skulle ni få veta det. Jag hatar smygreklam.

Pralinerna är en blandning av sorterna ekologisk vit, ekologisk milk, ekologisk dark, ekologisk milk orange, ekologisk mint, jordgubb-chili, äpple-kanel, kardemumma, irish cofee, ganache, vit och mörk chokladdippers och nån mer sort jag glömt namnet på.

Nu måste jag SKYNDA mig att tävla ut detta innan jag råkar äta opp alltihop.

Vinsten är alltså ett halvkilo fina handdjorda chokladpraliner (sådana som säljs över disk i chokladbutik för runt 8 kr styck) ...möjligen en aning ojämna i formen då jag är en snål människa och köpt dem på andrasortering men wtf..

Tävlingen går ut på att nominera hel/halvfabrikatet med den längsta och/eller sunkigaste innehållsförteckningen.  Skriv en kommentar med varan du nominerar i kommentarsfältet till DET HÄR inlägget, innehållsförtecningen i sin helhet (om du har tillgång till den), vart/när du hittade livsmedlet ...och förståss hur man når dig!

Ni som har bloggar får GÄRNA tipsa och länka till tävlingen om ni vill men det är inte ett tvång för att delta. 

Tävlingen pågår i en vecka, dvs fram till onsdagen den vad-det-nu-blir november!

Må äckligaste hel/halvfabrikat vinna!

18 kommentarer:

  1. Slurp! Vilken vinst! Det blir väl till att kolla in nån smörgåstårta på storköpet då, de brukar vara maxade! Återkommer!

    SvaraRadera
  2. Härlig blogg du har, härlig tävling och härlig vinst! Jag hittade hit efter att ha läst ett väldigt bra inlägg du skrivit på Lady Dahmers sida om att äta billigt kött (du vet, inlägget där hon förespråkar LCHF) Ska se om jag kan komma på ett bra bidrag, i så fall kommer jag tillbaka.

    SvaraRadera
  3. Tar ett djupt andetag och försöker igen (skrev ett svar som försvann):

    Mitt bidrag blir senaste felköpet. Det finns många produkter som toppar detta, men jag har fullt förtroende för att andra bidrar med det.

    Jag äter inte gris. Vi har haft någon köttdiskussion du och jag, men jag vill klargöra att jag äter bra kött när jag får tag på det (allra helst vilt), och har jag inte råd med närproducerat från vår lanthandel blir det vegetariskt. Gris kommer jag äta när jag fött upp en egen, men på vägen dit ser man till alternativ och har man ont om tid och glömt glasögonen hemma slinker kalkonbacon med.

    Kalkonbacon; Kalkonlårkött (86%), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, baconarom, antioxidationsmedel (E310, E325), konserveringsmedel (E250).

    Jag vet inte vad vi ska göra av dessa baconaromatiserade och druvsockrade pressbitar, och vi slänger ingen mat vi bär hem=/ Förslag..?

    Jag kommer länka från min blogg, men den driver jag från egen hemsida, det är ingen RSS man kan följa tyvärr. Dock har jag några trogna läsare som kommer finna din tävling intressant tror jag;)

    SvaraRadera
  4. Okej...
    Vatten, rapsolja, paprika, äppeljuice från koncentrat, lök, kryddor (maltodexin, jästextrakt, lökpulver, svamppulver, lagerblad, brännässleextrakt, gurkmejeextrakt, potatisstärkelse, vitlök, jalapeñopeppar), modifierad stärkelse (E1422, E1442), stabiliseringsmedel (E472e, E415, E412), salt, socker, skummjölkspulver, ostpulver, citronjuice från koncentrat, avocado 0,4%, surhetsreglerande medel (E270, E330), aromer, färgämne (E141, E160a, E160c)

    Detta livsmedel (fast det låter mer som dödsmedel) är Eldorados Guacamole Dip och *viskar* finns i mitt kylskåp *hulkar lite lätt*

    Länkar gör jag också! Vilken vinst!
    Ha en fin kväll!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  5. Min första tanke var köttfärssås på burk, men det finns faktiskt en ännu värre produkt, nämligen färdig spagetti och köttfärssås i korv! Hualigen!

    SvaraRadera
  6. Oj Regina, jag ahde aldrig kunnat gissa vad det där skulle föreställa om du inte avslöjat det. Ska inte guacamole vara typ gjort på avocado?

    SvaraRadera
  7. Jo nog skulle man iaf tycka att merparten av innehållet borde vara avocado, men 0,4% är ju ett skämt! De kunde lika gärna stoppat i avocadoextrakt också för alla andra extrakt är det ju mer av. Det har sonen lärt mig att allt i en innehållsförteckning står i storleksordning efter mängd...

    Ha det bäst!
    Regina

    SvaraRadera
  8. Tycker att t.ex. färdigkryddad kyckling är ett av de onödigare helfab.De kryddorna som ingår är väl typ standrard vad de flesta har åp hyllan och det är inte alltför svårt att krydda delarna själv, dessutom slipper man tillsatserna. Och de använder kryddextrakt dessutom? Det är klart, det kanske tar några minuter längre att krydda själv än att dra av locket på förpackningen innan man ställer den i ugnen!
    Styckad kyckling 80 %, vatten, salt, druvsocker(majs), kycklingbuljongpulver (kyckling, salt), paprika, lök, svartpeppar, tomat, vitlök, koriander, palsternacka, surhetsreglerade medel citronsyra, timjan, kryddextrakt (rosmarin) Klumpförebyggande medel(E551), vegetabilisk olja(raps)

    SvaraRadera
  9. Vill nominera de däringa sk fläskkotletterna som man kan hitta styckfrysta. De är en skumt formad bit av malet kött? eller nåt...
    har tyvärr ingen i frysen, där är jag stenhård, men jag kanske får vara med ändå?
    Ska se om jag kan fotografera/skriva av innehållsförteckningen nästa gång jag är i affären.

    SvaraRadera
  10. Mitt bidrag till denna tävling blir faktiskt en sån simpel grejj som torkade bär. Vet inte vad i tycker om det? Torkade bär borde ju vara torkade bär, eller hur? Ta bara som ex Torkade tranbär från Hemköp. De innehåller:

    Socker, tranbär 26%, surhetsreglerande medel (citronsyra), fläderbärsjuice, vegetabilisk olja. Kan innehålla spår av jordnöt, mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pecannöt, paranöt, pistage, sulfit och gluten.”

    Påsen med torkade tranbär på 100 gram innehåller 26 % tranbär, dvs 26 gram. De andra 74% (74 gram) vad är egentligen det då??

    Det är bara ett ex, sen kan man kolla torkade blåbär från samma butik, som har ganska lika innehållsförteckning...

    SvaraRadera
  11. Mitt bidrag: "Pizzamix" - riven ost till pizza och tacos som inte ÄR riven ost alls utan en massa av billigt vegetabiliskt fett som pressas ihop till små riv som ska se ut som ost. Vidrigt!

    SvaraRadera
  12. Jag vill nominera Dip Guacamole Style till tävlingen. Det är Santa Marias. Tidigare hette den Guacamole Dip. Innehållsförteckningen är som följer: Vatten, lök, tomat, solrosolja, paprika, modifierad stärkelse (tapioka), vassleprotein, avokado (1,5%), salt (1,5%), jalapeno, socker, vitlök, syra, (mjölksyra, citronsyra), surhetsreglerande medel (E575), arom (bl a avokado, lime), smakförstärkare (E621), andra kryddor, maltodextrin, förtjockningsmedel (E415), antioxidantionsmedel (E338), emulgeringsmedel (E450A, E472), färgämne (E141, E100)

    Det behövs nästan ingen motivering, men den löjligt låga andelen avokado och att den innehåller så många typer av tillsatser plus aromer (som ju är kemikalier) och den industriella ingrediensen modifierad stärkelse (är också E-nummer men behöver inte skrivas ut) och socker gör den till den äckligaste jag kan tänka mig.

    Kicki Theander,
    grundare av Middagsfrid

    SvaraRadera
  13. De båda gröna dippsåserna som heter nått med Guacamole är ju helt klart ess i sin genre... Just att det inte ens är möjligt att gissa produkten när man ser innehållsförteckningen är mycket talande. (Hur smakar dom? Nån som vet?)

    I kapitlet superäckliga onödor så vill jag lyfta fram den gamla kioskvältaren "fettfri majonäs" Det har smakmässigt inget med majo att göra, det fyller ingen som helst funktion och både smak och konsistens är superläskig. Jag HAR faktiskt provat.
    Och blandar man dem med nått annat, typ creme fraishe i en cole slaw så kan man skära hela anrättningen med kniv, så mycket stabilisatorer är det.

    Vatten, modifierad stärkelse, senapsfrö, vinäger, socker, äggvitepulver, salt, ättika, stabiliseringsmedel (E415, E401, E500), färgämnen (E171, betakaroten), konserveringsmedel (E202, E211), cayennepeppar och vitpepparextrakt

    SvaraRadera
  14. Jag som inte gillar färdig mat har massor med läskiga matförslag. Men jag väljer nog maränger. Hemmagjorda är dom på äggvita och socker och kanske lite citron om man vill. Köpta är gjorda av: socker, skummjölkspulver, stabiliseringsmedel (E466 och E412) surhetsreglerande medel (E330 och E500). Inte ens tillstymmelse till äggvita alltså.

    SvaraRadera
  15. Hej! Jag skulle vilja nominera Mc Donnalds Cheesburgare för 10
    Kr till denna tävling. Ett helfabrikat i kombination med snbbmatskultur måste väl vara toppen på det isberg vi nu letar oss runt kring. Kombinationen av vitt bröd, halvkallt kött med ketchup ochvsaktgurka, yuck, det undviker jag gärna.
    Ser fram emot att smaka på chokladen helt enkelt! Kul tävling!
    Jag kan kontaktas vis mail: emma.d.lundgren@gmail.com /Emna

    SvaraRadera
  16. Vilken rolig och tänkvärd tävling! Mitt bidrag är en väldigt kort inehållsförteckning men desto värre! När jag för ett antal år sedan var på semester i Thailand blev jag så förtjust i den thailändska maten. När jag kom hem gick jag till en thaiaffär för att köpa ingredienser för att laga liknande mat hemma. De rekommenderade "smaksalt" som thailändarna använder till nästan all mat för att förhöja smaken. Som tur är använde jag inte det där mer än ett par gånger sen blev det liggande i skåpet. Ett par år efter det där började jag intressera mig mer för innehåll i livsmedel och att undvika tillsatser och då kom jag på att jag skulle titta på vad det där smaksaltet innehöll. 100% natriumglutamat. E621. Gissa om det åkte direkt i soporna? Min mail : therese_isacson@hotmail.com

    SvaraRadera
  17. Vilken trevlig tävling! Inte för att jag skulle kunna äta pralinerna (allergi) men jag har en make som är värd ½ kg praliner!

    Jag vill nominera färdiga köttbullar (mamma scans och allt vad de har för tjusiga namn).
    Hur svårt är det att röra samman en bra köttbullssmet? Det går dessutom utmärkt att rulla köttbullarna och sen styck frysa in dessa, när de väl är frysta så packera om i lådor. Har man en utmärkt räddare i nöden när det krävs att få fram maten fort på bordet.

    Dessutom luktar det så fasligt äckligt när folk öppnar de där förpackningarna med köttbullarna. Huuu!!
    Mail: bubbelbubbel@gmail.com

    SvaraRadera
  18. jag vet det är för sent för tävlingen, men jag måste bara säga.... eldorados guacemole... så fruktansvärt vidrig i smaken, det lilla jag åt gjorde mig dålig och när jag sedan såg innehållsförpackningen.. ooh hela 0,14% avokado. Sinnesjukt.

    SvaraRadera