Sidor

tisdagen den 6:e december 2011

Nougatkakor med saffran



Jag gillar att fixa och trixa lite med recept. Idag har jag bakat nougatkakor med sonen, fast i en lite juligare tappning. Originalreceptet har piffats till med saffran och en ökad mängd sirap så att konsistensen blev lite knäckig. De blev himmelskt goda men man ska nog vara en riktigt sockergris för att gilla dem. Väldigt söta blev de!

Här kommer receptet i jultappning:

250 gram smör
1 g (2 paket) saffran.
1 dl sirap
1,5 dl socker
4 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver


1. Smält smöret till nästan rinnande, rör i saffranet.

2. Rör ihop alla ingredienser


3. Bred ut massan i smord och bröad långpanna.

4. Grädda 175 grader ca 15 min.

5. Hyvla 2 hg nougat och bred ut medan kakan är varm. Kyl och skär i bitar.



1 kommentar:

  1. Ser bedövande gott ut, men nej tack... eller förresten, jag kan ta två.

    SvaraRadera