Sidor

torsdagen den 14:e juni 2012

Nedräkning!

Bara EN vecka kvar på jobbet nu! Snart mer tid att leva....och blogga! Den här terminen har verkligen tagit musten ur mig!

Efter midsommar åker vi bort en vecka. Det är hysteriskt att försöka resa på semester när man har djur och odlingar. Kräver minst tre veckors heltidsföreberedelser att vara borta en. Jag är SÅ orolig för alla småplantor och kycklingar som ska klara sig med barnvakt under tiden. Men ska ändå bli skönt att koppla bort alla måsten ett slag.

torsdagen den 7:e juni 2012

Årsets första egna jordgubbar!

Nu är årets första jordgubbar mogna här hos oss. Stora är de inte, men underbart goda...och obesprutade, det kan man tyvärr inte säga om de som säljs utanför mataffären.

Jag har täckt med tidningspapper för att bären inte ska bli jordiga. Annars brukar vi täckodla det emsta med gräsklipp för att slippa ogräs och tillfära näring. Men för jordgubbar blir det fel sorts näring, det får dem bara att skjuta massor av blad men få bär.


Brevid de jättetidiga-jordgubbarna växer de jättetidiga-potatisarna. De ska vara klara till midsommar är det tänkt men vi får väl se, allt är så sent i år. Sparris,sallad och rädisor skördar vi i alla fall för fullt utomhus men ananrs går det bäst inne. En kall vår som denna borde alla ha ett eget växthus!

måndagen den 4:e juni 2012

Nu har vi kycklingar!


Två kycklingar har kläckts! Duniga, pipiga och aldeles underbara! Förhoppningsvis blir det några fler, det blev ju lite oordning på äggläggandet så äggen är olika gamla.
Hönorna struntar i heteronormen och tillämpar dubbelt moderskap på sina små. När en promenerar kycklingarna så vaktar den andra äggen. Vems barn som är vems är det inte så noga med.